Steg för steg kommer ekonomisystemet Akribi Fenix att övergå i nya Akribi Financials – en molnbaserad tjänst utvecklad helt av Akribis erfarna och kunniga programmerare.

Akribi Financial möter alla de krav och behov som en allt mer mobil värld ställer. Som användare får du ett modernare och mer användarvänligt gränssnitt som bygger på HTML 5 och Java, vilket gör att systemet per automatik anpassar sig efter den enhet som du för stunden använder; stationär dator, läsplatta eller smartphone.
– Det ger våra kunder en ökad tillgänglighet och större flexibilitet när de kan arbeta från alla sina olika enheter, och även använda alla funktioner som finns inbyggda i ekonomisystemet. Tidigare har vi framför allt kunnat erbjuda en rapporterings- och avläsningsfunktion via nätet, men nu blir det full funktionalitet för de som har den rätta behörigheten, förklarar Carl-Gustaf Sturesson, Akribis marknads- och försäljningschef.

Fördelar med molnet
Det molnbaserade ekonomisystemet innebär att Akribi erbjuder en driftstjänst, där vi tar fullt ansvar för drift, lagring och säkerhet. De ger inte bara en säkrare drift jämfört med att ha ett system installerat på egna servrar eller hos tredjepartsleverantör, utan vi vågar även utlova både snabbare och bättre prestanda jämfört med tidigare lösningar.
– Det blir garanterat mindre problem och driftstörningar när vi kör via molnet. Dessutom kommer vi enklare kunna skapa skräddarsydda funktioner och lösningar för varje kund, säger Carl-Gustaf.