Kristinehamnsbostäder – ett kommunalt fastighetsbolag med säte i Kristinehamn – har beslutat sig för att lämna kommunens gemensamma ekonomisystem och istället ta steget över till Akribi Fenix.

– Den främsta anledningen till att vi väljer att byta är att vi vill ha ett ekonomisystem som är mer anpassat efter vår bransch och som är lätt att använda både för oss som jobbar i det dagligen och sällananvändarna och som dessutom lät kan integreras med våra övriga system. Efter att ha analyserat utbudet på marknaden kom vi fram till att Akribis system passar oss bäst, säger Therese Hengärde Torpfeldt, ekonomiansvarig på Kristinehamnsbostäder.
– Akribi erbjuder ett komplett och fullt integrerat ekonomisystem som innehåller de funktioner vi har behov av; elektronisk fakturahantering och e-faktura, budgetering, fastighetsmoms, anläggnings- och projektredovisning enligt K3 och analys, för att nämna något av det viktigaste.
Om allt går som planerat är driftsstarten satt till den 1 november, där en betydande del av driftsättning och utbildning kommer att ske via nätet.