Den information du sparar på din dator eller i en molnlagringstjänst, är att betrakta som en värdehandling som behöver skyddas. Även om den är väl skyddad, kan du vara säker på att det varje dag och varje minut görs försök att komma åt den på olika sätt. Skälet är givetvis att tjäna pengar på din/er lagrade information. Man försöker få tillgång till ditt konto och inloggning, för att t.ex. kopiera informationen och sedan sälja den vidare.

Ett annat vanligt sätt är att kryptera din information (via Ransomeware), och sen erbjuda en de-krypteringsnyckel för en viss summa pengar. En nyckel som i många fall sedan inte levereras. De som utför dessa handlingar är organiserade kriminella och internationella ligor. Även statliga underrättelsetjänster letar konstant efter information genom intrång.

För att få tillgång till sin egen information har man normalt ett användarnamn och ett lösenord. Detta är inte tillräckligt idag. De vanligaste lösenorden knäcks på några få sekunder av moderna datorer och program. Sen kan angriparen befinna sig var som helst i världen och komma åt din/er information.

För att förhindra intrång och stärka skyddet behöver man därför använda sig av s k flerfaktorautentisering. Det innebär att man lägger till ytterligare en faktor i inloggningen, förutom namn och lösenord. Det handlar främst om att addera ett inloggningsmoment via exempelvis hårdvaruenheter som smartphone, säkerhetsdosa och smartcard eller via biometri som ett fingeravtryck.

I Akribi Cloud har vi en hög säkerhetsnivå och erbjuder därför möjligheten att aktivera flerfaktorsautentisering inom bara några minuter. Det gäller både för inloggningen i Fenix och i Fenix Anywhere. Kontakta oss för mer information, så berättar vi mer om flerfaktorautentisering!