”Bytet till Fenix gick enklare än väntat”

Att byta ekonomisystem är inget enkelt beslut och i många fall kan det vara både krångligt och tidskrävande. Men när det kommunala fastighetsbolaget Kristinehamnsbostäder tog klivet från kommunens ekonomisystem över till Akribi Fenix, gick bytet både snabbare och enklare än vad bolagets ekonomiansvariga hade räknat med.

– Det gick förvånansvärt snabbt för oss att komma igång i Fenix och det krävdes inte heller några omfattande utbildningsinsatser. I princip satte vi igång att arbeta i systemet direkt och därefter har det varit väldigt mycket ”learning by doing”, berättar Therese Hengärde Torpfeldt, ekonomiansvarig för Kristinehamnsbostäder.
– Självklart har det blivit en del brandkårsutryckningar längs resans gång, men i stora drag har det fungerat bra i implementeringsfasen.

Automatisk fakturahantering
Framför allt sätter hon stort värde på det numera helautomatiska EDI-flödet och den automatiska konteringen av elfakturor. Man hanterade EDI- och e-fakturor även tidigare, men då krävdes det en del manuell handpåläggning för att stansa in kontering och fakturabelopp i systemet. Nu är flödet in i Fenix mer eller mindre automatiskt från det att en faktura landar i inkorgen.
– Det är ju något av en revolution för oss, och bara det gör att det är mödan värt att byta ekonomisystem. Sen att Fenix är både användarvänligt och enkelt att använda, är ju en extra bonus som är värdefull, säger Therese.

Hon framhåller också den personliga service som Akribi erbjuder sina kunder. När något hakar upp sig går det snabbt att få hjälp och supporten känner till kundens unika förutsättningar.
– Det är en stor trygghet för mig som kund att de vet vem man är när man ringer. Då behöver man inte lägga tid på att förklara allting i detalj de gånger man behöver hjälp av något slag.

Kundfakta: Kristinehamnsbostäder
Antal anställda: Ca 13
Omsättning: Ca 95 mkr