Nyheter

Vi söker serviceinriktad ekonom till vår support

Nu utökar vi vår supportfunktion på kontoret i Helsingborg. Fler och fler kunder ser fördelarna med att välja vårt ekonomisystem Fenix och därför behöver vi förstärka med en serviceinriktad ekonom som vid behov kan hjälpa och vägleda våra kunder när de arbetar i systemet. Det kan vara frågor som rör redovisning, momshantering, leverantörsreskontra, eFakturor, kundreskontra, … Läs mer »

Dags att anmäla sig till årets användarmöte!

Nu är det dags att anmäla sig till Akribis årliga användarmöte, som i år hålls den 24-25 september på Clarion Hotel Malmö Live. Användarmötet är en utmärkt möjlighet för både befintliga och nya kunder att fördjupa sig i ekonomisystemet Fenix och dess olika funktioner och möjligheter. Men det är också ett bra tillfälle att utbyta … Läs mer »

Fenix Ekonomi – enkelt val för nybildade Junehem

Under våren 2019 får Jönköpings kommun ett nytt allmännyttigt bostadsföretag vid sidan av Vätterhem. Det är Junehem, som är en sammanslagning av fem mindre bostadsföretag i kommunen. När Junehem skulle välja ekonomisystem till det nybildade bolaget, föll valet på Fenix Ekonomi från Akribi System AB. Junehem är en sammanslagning av bostadsföretagen  NKBO (AB Norrahammars Kommunala … Läs mer »

Nybildat VA-bolag väljer Akribi och Fenix Ekonomi

Härjedalens kommun och Bergs kommun har valt att bilda ett nytt gemensamt VA-bolag som ska hantera vatten, avlopp och renhållning i de båda kommunerna. Det nya bolaget – som startar sin verksamhet den 1 januari 2019 – har valt Fenix Ekonomi som sitt ekonomisystem. – Vi fick tips om Fenix via vår VA-kollega WessmanBarken, som … Läs mer »

Höga krav när Skebo valde nytt ekonomisystem

När Skebo – det allmännyttiga fastighetsbolaget i Skellefteå – skulle välja ett nytt ekonomisystem ställdes mycket höga krav i en noggrant genomförd upphandling. I mycket hård konkurrens föll valet till slut på Akribi och systemet Fenix Ekonomi, som bäst ansågs möta den uppställda kravspecifikationen. För Skebos ekonomichef Cathrine Gustafsson var det en helt ny situation … Läs mer »

Unikt samarbete när två nya bolag väljer Fenix

Fenix Ekonomi fortsätter att skörda framgångar inom de allmännyttiga bostadsföretagen. Två av de senaste företagen på Akribis kundlista är värmländska Karlskogahem och Degerforsbyggen, som förutom att ha gjort samma val av ekonomisystem också kommer att genomföra en samordnad och gemensam driftsättning av Fenix. – Det här är första gången vi gör en driftsättning med två … Läs mer »

Automatiserad funktion för IMD-moms: “En stor besparing för oss”

2017 utfärdade EU ett nytt direktiv om att den förbrukning av exempelvis el och varmvatten som debiteras hyresgäster efter individuell mätning (IMD) ska beläggas med moms, och i år har Skatteverket implementerat de nya reglerna på den svenska bostadsmarknaden. För att underlätta för fastighetsbolagen har Akribi därför utvecklat en ny, automatiserad funktion för att hantera … Läs mer »

Hög tid att boka årets användarmöte!

Nu är det hög tid att anmäla sig till Akribis årliga användarmöte som i år hålls den 27-28 september. Den här gången återvänder mötet till Stockholmsregionen och platsen har vi valt med största omsorg: Konferens- och spaanläggningen Yasuragi Hasseludden. På detta Japan-inspirerande hotell- och spaanläggning, kan vi garantera att ni inte enbart kommer att få … Läs mer »

Karlsborgs Energi första energibolag att välja Fenix

Sju kommunala bolag i Karlsborgs kommun har valt Fenix Ekonomi som sitt nya ekonomi- och redovisningssystem. Med bytet hoppas man dels kunna effektivisera och modernisera bolagens ekonomirutiner, och dels få tillgång till fler variabler som är anpassade för respektive verksamhet. Det blir även premiär för ett energibolag att använda Fenix Ekonomi, vilket inte minst är … Läs mer »

Boka in årets användarmöte i kalendern!

Nu är det på nytt dags att boka in Akribis årliga användarmöte i kalendern. I år hålls mötet den 27-28 september och precis som vanligt kommer vi att presentera spännande nyheter och gå igenom några av de centrala funktionerna i Fenix Ekonomi. Den här gången har vi valt att förlägga mötet till Stockholmsregionen och platsen … Läs mer »

Nyhet: Serviceorderintegration i Fenix Ekonomi

Ekonomisystemet Fenix är särskilt utvecklat för behoven som finns i fastighets-, VA- och energibranschen. Ett exempel är hanteringen av de många fakturor som ofta genereras via serviceordrar i fastighetsbranschens olika system. Många av dessa fakturor är på mindre belopp, men kräver ändå samma hantering och administration. Förutom konto, koddelar och projektnummer, måste även momsen hanteras … Läs mer »

Lysekilsbostäder är snart i sjunde himlen

Lysekilsbostäder är det allra senaste tillskottet på Akribis kundlista. Det kommunala fastighetsbolaget vill styra om sitt fakturaflöde från papper till EDI, och då krävdes det ett byte av ekonomisystem. Till slut föll valet på Fenix Ekonomi, som nu kommer att driftsättas på distans via nätet. – Vi fastnade tidigt för Fenix Ekonomi i utvärderingen av … Läs mer »

God jul och gott nytt år!

Det lackar mot jul och snart står också ett nytt år för dörren. För oss på Akribi har 2017 varit fantastiskt på många sätt, där fler nya kunder valt att gå över till Fenix Ekonomi och många av våra befintliga kunder gett oss förtroendet att fortsätta utveckla deras ekonomi- och redovisningsrutiner. Vi ser bland annat … Läs mer »

Spara tid på serviceorderintegration i Fenix

Fenix Ekonomi kan idag integreras med flera av de största fastighetssystemen på marknaden. En integration mot ditt fastighetssystem kan spara massor av tid och pengar. Här berättar vi hur och varför.  I alla fastighetssystem hanterar man serviceordrar, dvs. när hyresgästen anmäler ett fel/ärende som behöver åtgärdas av fastighetsägaren. Det kan också vara en fastighetsskötare som … Läs mer »

Svedalahem ny Fenix-kund

Det allmännyttiga bostadsbolaget Svedalahem i Svedala är ett av de senaste tillskotten på Akribis kundlista. När de skulle upphandla ett nytt ekonomisystem, var det till slut Fenix som tog hem upphandlingen i konkurrens med flera större konkurrerande system. – Vi fick upp ögonen för Fenix via några kolleger inom allmännyttan och efter att ha tagit … Läs mer »

Bildspel från årets användarmöte

Den 27-28 september samlades ett 60-tal av Akribis kunder på Hotel Skansen i Båstad för årets användarmöte. Första dagen ägnades åt att demonstrera samtliga moduler och funktioner i Fenix Ekonomi samt att presentera vad som händer framöver på utvecklingssidan. Den andra dagen hade deltagarna möjlighet att fördjupa sig i de olika modulerna och funktionerna, allt … Läs mer »

1 2