Nyheter

“Superuser” till vår support

Sedan ett par veckor tillbaka finns Elisabet Bengtsson som ny medarbetare och resurs på Akribis supportavdelning. Hon har ett förflutet inom energibolaget Öresundskraft, där hon senast arbetade med intern support för 155 system och över 400 användare. Dessförinnan arbetade hon som ekonom i samma bolag.– Just den kombinationen gör henne som klippt och skuren att … Läs mer »

Sandvikenhus väljer Akribi

Sandvikenhus i Sandviken är nästa SABO-bolag att välja Akribi som sitt nya ekonomisystem. I upphandlingen var det till slut Akribi som uppfyllde den fastställda kravspecifikationen allra bäst. – När vi vägde in alla delar i de krav som vi ställt upp för det nya systemet, så hamnade Akribi helt enkelt i toppen av listan. Och … Läs mer »

Årets seminarier

Vår utmaning är alltid att hitta en mix av seminarium och innehåll som passar alla. I år markerar vi våra seminarium med en kod för att du lättare skall hitta rätt seminarium för dig. Tisdagen den 24 september, gemensamt för alla NyheterFenix utvecklas efter principen ”Continuous Delivery”. Det innebär att vi löpande släpper små nya … Läs mer »

Kustbostäder och Oxelö Energi väljer Fenix Ekonomi

Allt fler kunder inom fastighets-, energi- och VA-branscherna ser fördelarna med att välja Fenix Ekonomi som sitt ekonomisystem. De senaste tillskotten på kundlistan är Kustbostäder och Oxelö Energi i Oxelösund, som tillsammans täcker in samtliga av ovan nämnda branscher. I bolagens gemensamma ekonomiavdelning ser man fram emot att få arbeta i ett modernt system, som … Läs mer »

Hemvändare förstärker Akribi

Vi har förstärkt organisationen med Stefan Wall, en ”hemvändare” som började sin karriär som konsult på Akribi för drygt 20 år sedan. Efter det  har Stefan arbetat både som redovisningskonsult, Key Account-manager och ekonomichef inom fastighetsbranschen. Självklart med Fenix som ekonomisystem. Stefans specialitet är automatisering och effektivisering, egenskaper som han också utnyttjar privat eftersom han … Läs mer »

Dags att anmäla sig till årets användarmöte!

Nu är det dags att anmäla sig till Akribis årliga användarmöte, som i år hålls den 24-25 september på Clarion Hotel Malmö Live. Användarmötet är en utmärkt möjlighet för både befintliga och nya kunder att fördjupa sig i ekonomisystemet Fenix och dess olika funktioner och möjligheter. Men det är också ett bra tillfälle att utbyta … Läs mer »

Fenix Ekonomi – enkelt val för nybildade Junehem

Under våren 2019 får Jönköpings kommun ett nytt allmännyttigt bostadsföretag vid sidan av Vätterhem. Det är Junehem, som är en sammanslagning av fem mindre bostadsföretag i kommunen. När Junehem skulle välja ekonomisystem till det nybildade bolaget, föll valet på Fenix Ekonomi från Akribi System AB. Junehem är en sammanslagning av bostadsföretagen  NKBO (AB Norrahammars Kommunala … Läs mer »

Nybildat VA-bolag väljer Akribi och Fenix Ekonomi

Härjedalens kommun och Bergs kommun har valt att bilda ett nytt gemensamt VA-bolag som ska hantera vatten, avlopp och renhållning i de båda kommunerna. Det nya bolaget – som startar sin verksamhet den 1 januari 2019 – har valt Fenix Ekonomi som sitt ekonomisystem. – Vi fick tips om Fenix via vår VA-kollega WessmanBarken, som … Läs mer »

Höga krav när Skebo valde nytt ekonomisystem

När Skebo – det allmännyttiga fastighetsbolaget i Skellefteå – skulle välja ett nytt ekonomisystem ställdes mycket höga krav i en noggrant genomförd upphandling. I mycket hård konkurrens föll valet till slut på Akribi och systemet Fenix Ekonomi, som bäst ansågs möta den uppställda kravspecifikationen. För Skebos ekonomichef Cathrine Gustafsson var det en helt ny situation … Läs mer »

Unikt samarbete när två nya bolag väljer Fenix

Fenix Ekonomi fortsätter att skörda framgångar inom de allmännyttiga bostadsföretagen. Två av de senaste företagen på Akribis kundlista är värmländska Karlskogahem och Degerforsbyggen, som förutom att ha gjort samma val av ekonomisystem också kommer att genomföra en samordnad och gemensam driftsättning av Fenix. – Det här är första gången vi gör en driftsättning med två … Läs mer »

Automatiserad funktion för IMD-moms: “En stor besparing för oss”

2017 utfärdade EU ett nytt direktiv om att den förbrukning av exempelvis el och varmvatten som debiteras hyresgäster efter individuell mätning (IMD) ska beläggas med moms, och i år har Skatteverket implementerat de nya reglerna på den svenska bostadsmarknaden. För att underlätta för fastighetsbolagen har Akribi därför utvecklat en ny, automatiserad funktion för att hantera … Läs mer »

Hög tid att boka årets användarmöte!

Nu är det hög tid att anmäla sig till Akribis årliga användarmöte som i år hålls den 27-28 september. Den här gången återvänder mötet till Stockholmsregionen och platsen har vi valt med största omsorg: Konferens- och spaanläggningen Yasuragi Hasseludden. På detta Japan-inspirerande hotell- och spaanläggning, kan vi garantera att ni inte enbart kommer att få … Läs mer »

Karlsborgs Energi första energibolag att välja Fenix

Sju kommunala bolag i Karlsborgs kommun har valt Fenix Ekonomi som sitt nya ekonomi- och redovisningssystem. Med bytet hoppas man dels kunna effektivisera och modernisera bolagens ekonomirutiner, och dels få tillgång till fler variabler som är anpassade för respektive verksamhet. Det blir även premiär för ett energibolag att använda Fenix Ekonomi, vilket inte minst är … Läs mer »

Boka in årets användarmöte i kalendern!

Nu är det på nytt dags att boka in Akribis årliga användarmöte i kalendern. I år hålls mötet den 27-28 september och precis som vanligt kommer vi att presentera spännande nyheter och gå igenom några av de centrala funktionerna i Fenix Ekonomi. Den här gången har vi valt att förlägga mötet till Stockholmsregionen och platsen … Läs mer »

Nyhet: Serviceorderintegration i Fenix Ekonomi

Ekonomisystemet Fenix är särskilt utvecklat för behoven som finns i fastighets-, VA- och energibranschen. Ett exempel är hanteringen av de många fakturor som ofta genereras via serviceordrar i fastighetsbranschens olika system. Många av dessa fakturor är på mindre belopp, men kräver ändå samma hantering och administration. Förutom konto, koddelar och projektnummer, måste även momsen hanteras … Läs mer »

Lysekilsbostäder är snart i sjunde himlen

Lysekilsbostäder är det allra senaste tillskottet på Akribis kundlista. Det kommunala fastighetsbolaget vill styra om sitt fakturaflöde från papper till EDI, och då krävdes det ett byte av ekonomisystem. Till slut föll valet på Fenix Ekonomi, som nu kommer att driftsättas på distans via nätet. – Vi fastnade tidigt för Fenix Ekonomi i utvärderingen av … Läs mer »

God jul och gott nytt år!

Det lackar mot jul och snart står också ett nytt år för dörren. För oss på Akribi har 2017 varit fantastiskt på många sätt, där fler nya kunder valt att gå över till Fenix Ekonomi och många av våra befintliga kunder gett oss förtroendet att fortsätta utveckla deras ekonomi- och redovisningsrutiner. Vi ser bland annat … Läs mer »

Spara tid på serviceorderintegration i Fenix

Fenix Ekonomi kan idag integreras med flera av de största fastighetssystemen på marknaden. En integration mot ditt fastighetssystem kan spara massor av tid och pengar. Här berättar vi hur och varför.  I alla fastighetssystem hanterar man serviceordrar, dvs. när hyresgästen anmäler ett fel/ärende som behöver åtgärdas av fastighetsägaren. Det kan också vara en fastighetsskötare som … Läs mer »

Svedalahem ny Fenix-kund

Det allmännyttiga bostadsbolaget Svedalahem i Svedala är ett av de senaste tillskotten på Akribis kundlista. När de skulle upphandla ett nytt ekonomisystem, var det till slut Fenix som tog hem upphandlingen i konkurrens med flera större konkurrerande system. – Vi fick upp ögonen för Fenix via några kolleger inom allmännyttan och efter att ha tagit … Läs mer »

Bildspel från årets användarmöte

Den 27-28 september samlades ett 60-tal av Akribis kunder på Hotel Skansen i Båstad för årets användarmöte. Första dagen ägnades åt att demonstrera samtliga moduler och funktioner i Fenix Ekonomi samt att presentera vad som händer framöver på utvecklingssidan. Den andra dagen hade deltagarna möjlighet att fördjupa sig i de olika modulerna och funktionerna, allt … Läs mer »

Wessman Barken: Enda systemet som uppfyllde alla våra krav

Wessman Barken – det gemensamma VA- och återvinningsbolaget i kommunerna Ludvika och Smedjebacken – är ett av de senaste tillskotten på Akribis kundlista. Efter en noggrann och omfattande inventering av marknaden för ekonomi- och affärssystem var det till slut endast Fenix som uppfyllde alla kraven i Wessman Barkens kravspecifikation. – Vi sökte ett enkelt och … Läs mer »

Alma Talent väljer Fenix

Alma Talent – ett svenskt mediehus med välkända varumärken som Affärsvärlden, Ny Teknik, Dagens Media, Lag & Avtal m fl – har valt Fenix Ekonomi som sitt ekonomi- och redovisningssystem. Med Fenix får Alma Talent ett system som enkelt kan skräddarsys för bolagets behov och samtidigt integreras med befintliga affärssystem. Alma Talent AB ingår i … Läs mer »

Fenix Ekonomi och bra rutiner ger pålitlig fakturahantering

När det kommunala fastighetsbolaget Vätterhem i Jönköping granskade över 37 000 leverantörsfakturor för att se hur väl Fenix Ekonomi fungerar i kombination med deras egna rutiner, hittades endast ett 20-tal avvikelser varav de allra flesta var av marginell karaktär. – Det känns mycket tillfredsställande att veta att vi har ett fakturaflöde som fungerar och som … Läs mer »

Anmäl dig till kundträffen

Den 27-28 september är det på nytt dags för Akribis årliga kundträff. Först och främst är kundträffen en möjlighet att fördjupa sig i ekonomisystemet Fenix och dess olika funktioner och möjligheter, men också att utbyta erfarenheter med andra användare från olika företag runtom i Sverige. Vi kommer också att berätta mer om våra utvecklade molntjänster … Läs mer »

Dags att boka in årets kundträff!

Den 27-28 september är det på nytt dags för Akribis årliga kundträff. I år samlas vi på Bjärehalvön och den skånska sommarmetropolen Båstad, där vi har bokat in oss på det mycket populära Hotell Skansen. Här kan du inte enbart njuta av en strålande utsikt över Laholmsbukten utan också ta del av hotellets utbud av spa- … Läs mer »

Fenix blir Akribi Financials

Steg för steg kommer ekonomisystemet Akribi Fenix att övergå i nya Akribi Financials – en molnbaserad tjänst utvecklad helt av Akribis erfarna och kunniga programmerare. Akribi Financial möter alla de krav och behov som en allt mer mobil värld ställer. Som användare får du ett modernare och mer användarvänligt gränssnitt som bygger på HTML 5 … Läs mer »

Västvatten rankar Akribis system högst

Uddevallas kommunala VA-bolag Västvatten har beslutat sig för att byta ekonomissyetm till Fenix Ekonomi. Controllern Roger Larsson har varit involverad i beslutsprocessen, berättar att deras nuvarande system är anpassat för betydligt större organisationer och därmed upplevs som väldigt stelbent ur ett användarperspektiv. Vad är främsta skälet till att ni valde Fenix? – Framförallt ett medarbetarfokus, … Läs mer »

Kristinehamnsbostäder väljer Akribi

Kristinehamnsbostäder – ett kommunalt fastighetsbolag med säte i Kristinehamn – har beslutat sig för att lämna kommunens gemensamma ekonomisystem och istället ta steget över till Akribi Fenix. – Den främsta anledningen till att vi väljer att byta är att vi vill ha ett ekonomisystem som är mer anpassat efter vår bransch och som är lätt … Läs mer »

Faxeholmen nytt namn på kundlistan

Akribi välkomnar Faxeholmen AB som ett av de senaste tillskotten på vår kundlista. Faxeholmen är Söderhamns kommunala bostads- och fastighetsbolag, med strax under 3000 lägenheter, cirka 300 lokaler och tre servicehus. Tidigare har ekonomiarbetet bedrivits med hjälp av kommunens ekonomisystem som kompletterats med två fristående system, men som totalt sett inte riktigt klarat av att … Läs mer »

Lyckat kundseminarium i Stockholm

Akribis årliga kundseminarium hölls i år på anrika Ulfsunda Slott i Stockholm den 13-14 september och totalt deltog ett 80-tal kunder från olika delar av Sverige. Den stora nyheten som presenterades var att ekonomisystemet Fenix kommer att ersättas av det molnbaserade Akribi Financials, som kommer erbjuda kunderna nya möjligheter vad gäller framför allt tillgänglighet, drift … Läs mer »